DespaWorks | Virtuele assistent

Belemmerende factoren en gedachten

Grenzen stellen

Word jij ook wel eens belemmerd in je handelen door je eigen gedachten?

Onze pup Bailey is inmiddels 5,5 maand oud. Haar slaapplek was, na de eerste 3 weken bij ons op de slaapkamer, weer verhuisd naar de woonkamer. 2 maanden later was ze nog steeds onrustig en moesten we er nog steeds minimaal 1x per nacht uit. Op een bepaald moment was dat niet meer omdat ze zo nodig een plas moest doen. Maar wat dan wel?

Overdag zocht ze regelmatig een andere plek in de woonkamer op om te liggen (slapen). Haar eigenlijke slaapplek kreeg weinig aandacht.

En ineens ging er een lichtje branden…
We hebben haar slaapplek verplaatst. We hoeven er niet meer uit ’s nachts. We hebben een blije pup en ze slaapt heerlijk.

We werden belemmerd door onze eigen gedachten

Het lijkt erop dat er iets met haar oude slaapplek was, wat niet fijn was. Waarschijnlijk de locatie in de woonkamer. Dit belemmerde haar om lekker rustig te kunnen slapen. Wij hebben ónze belemmerende gedachte “dat ze moest slapen op de plek die wij bedacht hadden” opzij geschoven. We dachten na over een oplossing, hoe we de situatie in positieve zin konden veranderen. En het heeft gewerkt 😉

Door factoren uit onze omgeving, maar meestal door onze eigen gedachten kunnen we belemmerd worden in ons doen en laten. In de stappen die we willen zetten. En vaak zitten we al zo lang vastgeroest in een bepaalde manier van denken en handelen, dat er iets aan doen niet meer zo makkelijk gaat.

Door belemmerende gedachten kan je ontwikkeling en groei stagneren

Ook bij het ondernemen zie je dit proces vaak. Je wilt iets veranderen in je bedrijf, maar je hebt niet duidelijk wat precies en hoe je dit voor elkaar moet krijgen. En er is altijd wel een maar…oftewel een belemmerende gedachte. Bv een verandering vraagt om een investering, heb ik dat er wel voor over? Of, je weet nog niet zeker of het iets oplevert, dus je begint er maar niet aan.
En ondertussen blijf je met die vraag zitten: Wat als ik het wél zo doen?

Ik kan je vertellen: het levert áltijd iets op. Kennis, ervaring en ontwikkeling. Oók als het uiteindelijk niet is wat je verwacht of gehoopt had. Want de ervaring neem je mee in je toekomstige keuzes en beslissingen. Dus je leert ervan en groeit erdoor.
Maar de kans is groot dat het je wél verder brengt. Dan kun je trots zijn op weer een mooie en professionele ontwikkeling. En ben je blij dat je deze stap gezet hebt.

De kern is:
Laat die belemmerende factoren en gedachtes niet de overhand nemen. Blijf optimistisch, ook minder leuke ervaringen zijn heel waardevol.

Ga onderzoeken wat je wilt in je bedrijf. Wat is je doel? Wat wil je bereiken? En dan…Hoe kom je daar? Wat heb je daarvoor nodig?

En ga het dan doen. Doe die investering, ga uitzoeken of het iets oplevert. Alleen zo zorg je voor ontwikkeling en professionele groei.

Ik weet dat je het kunt….en stiekem weet je dat zelf ook wel 😉

Heb je een extra zetje nodig? Plan even een strategiesessie in, want ik geef je graag dat extra zetje 😊

Deel dit bericht

Meer tips & Inspiratie?

Tips & Inspiratie

Werk en privé in balans

Hoe is jouw werk/privé balans?

Hoe is de balans tussen jouw werk en je privéleven? Sta je daar wel eens bewust bij stil? Of ben je elke dag aan het rennen om de boel draaiend te houden?
Als ondernemende vrouw heb je vaak veel ballen in de lucht te houden. Je gezin heeft aandacht nodig, kinderen, partner, misschien je ouders […}

Despa_Works_effectief_agendabeheer
Tips & Inspiratie

Effectief agendabeheer voor drukke ondernemers

Als drukke ondernemer is je agenda vaak je houvast. Het is dan ook mega belangrijk om deze slim in te richten en goed te beheren. Op die manier gebruik je je tijd optimaal én ben je het meest productief. Maar eerlijk is eerlijk het kan nog wel eens een uitdaging […}

Tijd besparen door slimmer te werken
Tips & Inspiratie

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen, het kan echt. Ook jij kunt tijd overhouden om een nieuwe dienst of product te lanceren. Of misschien wil je meer tijd besteden aan je gezin of je hobby.
Het kan, maar dan moet er wel iets veranderen. In je manier van werken én denken. […]

Vragen of meer informatie?

Neem gerust even contact op.