DespaWorks | Virtuele assistent

Een overzichtelijke administratie

Start-up idea

Toen je startte als ondernemer begon je klein. Het was nog niet nodig om een compleet boekhoudsysteem te gaan gebruiken. Die enkele factuur die je stuurde kon je wel in Excel maken. En die paar facturen die je ontving voor je Office pakket bewaarde je wel in een mapje in je email.

Maar nu is je onderneming inmiddels zo gegroeid dat je iedere maand wel meerdere facturen stuurt. En mogelijk maak je meer kosten, wat betekent dat er geen overzicht meer is in jouw mapje met inkomende facturen in je mailbox.
Je houdt links en rechts wel wat lijstjes bij en doet je best iedere maand een overzichtje te maken van je omzet en je kosten.

Diep van binnen heb je het gevoel dat je administratie een rommeltje is. Je vindt dat het tijd wordt om de boel te gaan ordenen, zodat er weer overzicht komt.

En daar is dan ook meteen dat stemmetje in je hoofd met vragen, zoals…

Hoe pak ik dat aan?
Welk systeem is handig om te gebruiken?

Ik werk zelf graag met Moneybird, één overzichtelijk systeem voor de hele administratie. Binnenkort zal ik hier wat uitgebreider over vertellen.

Uiteraard zijn er veel verschillende boekhoudsystemen. Het is daarom goed om uit te zoeken welk systeem voor jou fijn werkt en wat jouw onderneming nodig heeft.
Plan een dag(deel) in en ga na hoe jouw administratieproces nu loopt. Kijk op welke punten er verbetering mogelijk is. Ruim op en automatiseer waar mogelijk.

Door meer overzicht en structuur in je administratieproces te creëren werk je aan een professionele onderneming!

Deel dit bericht

Meer tips & Inspiratie?

Despa_Works_effectief_agendabeheer
Tips & Inspiratie

Effectief agendabeheer voor drukke ondernemers

Als drukke ondernemer is je agenda vaak je houvast. Het is dan ook mega belangrijk om deze slim in te richten en goed te beheren. Op die manier gebruik je je tijd optimaal én ben je het meest productief. Maar eerlijk is eerlijk het kan nog wel eens een uitdaging […}

Tijd besparen door slimmer te werken
Tips & Inspiratie

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen, het kan echt. Ook jij kunt tijd overhouden om een nieuwe dienst of product te lanceren. Of misschien wil je meer tijd besteden aan je gezin of je hobby.
Het kan, maar dan moet er wel iets veranderen. In je manier van werken én denken. […]

DespaWorks blog snel afgeleid zijn
Tips & Inspiratie

Snel afgeleid zijn

Waarom lukt het ons niet om gefocust te werken? Heel simpel eigenlijk. Ons brein is er niet voor gemaakt. Vroeger, en dan bedoel ik echt vroeger, moesten we alert zijn op alles. Een vreemd geluid kon het teken zijn dan je per direct op de vlucht moest. Ons instinct was onze beste vriend. Tegenwoordig is […]

Vragen of meer informatie?

Neem gerust even contact op.