DespaWorks | Virtuele assistent

Een overzichtelijke administratie

Start-up idea

Toen je startte als ondernemer begon je klein. Het was nog niet nodig om een compleet boekhoudsysteem te gaan gebruiken. Die enkele factuur die je stuurde kon je wel in Excel maken. En die paar facturen die je ontving voor je Office pakket bewaarde je wel in een mapje in je email.

Maar nu is je onderneming inmiddels zo gegroeid dat je iedere maand wel meerdere facturen stuurt. En mogelijk maak je meer kosten, wat betekent dat er geen overzicht meer is in jouw mapje met inkomende facturen in je mailbox.
Je houdt links en rechts wel wat lijstjes bij en doet je best iedere maand een overzichtje te maken van je omzet en je kosten.

Diep van binnen heb je het gevoel dat je administratie een rommeltje is. Je vindt dat het tijd wordt om de boel te gaan ordenen, zodat er weer overzicht komt.

En daar is dan ook meteen dat stemmetje in je hoofd met vragen, zoals…

Hoe pak ik dat aan?
Welk systeem is handig om te gebruiken?

Ik werk zelf graag met Moneybird, één overzichtelijk systeem voor de hele administratie. Binnenkort zal ik hier wat uitgebreider over vertellen.

Uiteraard zijn er veel verschillende boekhoudsystemen. Het is daarom goed om uit te zoeken welk systeem voor jou fijn werkt en wat jouw onderneming nodig heeft.
Plan een dag(deel) in en ga na hoe jouw administratieproces nu loopt. Kijk op welke punten er verbetering mogelijk is. Ruim op en automatiseer waar mogelijk.

Door meer overzicht en structuur in je administratieproces te creëren werk je aan een professionele onderneming!

Deel dit bericht

Meer tips & Inspiratie?

productiever zijn
Tips & Inspiratie

Hoe verhoog je je productiviteit?

Heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt? Dat je to-do lijst maar blijft groeien en je altijd tijd tekort komt? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er manieren om je productiviteit te verhogen en je stress te verminderen. In dit blog deel ik enkele tips die jou helpen […}

Tips & Inspiratie

Training Timemanagement

Als drukke ondernemende vrouw ben je gewend om veel taken en verantwoordelijkheden te hebben. Je houdt alle ballen in de lucht. En dat gaat soms ten koste van jezelf. Je doet zo je best om alles draaiende te houden, je kinderen, je bedrijf en alles wat daar nog bij komt. Maar waar ben jij in dit verhaal? […}

Tips & Inspiratie

Werk en privé in balans

Hoe is jouw werk/privé balans?

Hoe is de balans tussen jouw werk en je privéleven? Sta je daar wel eens bewust bij stil? Of ben je elke dag aan het rennen om de boel draaiend te houden?
Als ondernemende vrouw heb je vaak veel ballen in de lucht te houden. Je gezin heeft aandacht nodig, kinderen, partner, misschien je ouders […}

Vragen of meer informatie?

Neem gerust even contact op.