DespaWorks | Virtuele assistent

DespaWorks

Over mij

Nooit gedacht dat ik ooit een eigen bedrijf zou hebben. Toch gebeurde dat in 2020.

Ik ging het “gewoon” doen en ik zou wel zien hoe het zou lopen. Het is nooit mijn droom geweest en toch kwam er een eigen bedrijf. Hoe dan?

despa-works-debbie-van-spaandonk

Over mij

Ik ben Debbie

Hoewel ik houd van plannen en organiseren, worden vaak de mooiste stappen gezet door spontane acties. Dat gebeurde mij in 2020. Het was juli in het eerste coronajaar. We werkten thuis, zoals de meeste mensen in die tijd. Hoewel ik de leuke en gezellige praatjes met mijn collega’s misten, vond ik het heerlijk om thuis te werken. Zonder afleiding, lekker productief zijn en geen drukke ochtend- en avondspits. Het paste prima bij mij 😊

Ik heb altijd veel van mezelf gevraagd. De 2 burn-outs die ik in mijn werkende leven gehad heb, zijn achteraf dus goed te verklaren. Tijdens de coronaperiode, waarin heel weinig kon en mocht, dacht ik na over mijn toekomst en ambities. Ook de begrippen eigen bedrijf en virtueel assistent kwamen toen voorbij. Zou dat iets voor mij zijn?

De woorden ontwikkeling en vrijheid kwamen zo vaak voorbij, dat ik daar wel gehoor aan móest geven.

Na uitvoerig onderzoek naar het VA-schap (virtueel assistent), werd ik steeds enthousiaster. Oké het was een beetje spannend, maar ik was vooral ontzettend gemotiveerd om een nieuwe stap te gaan zetten.
Mijn ruim 20 jaar ervaring in ondersteunende rollen kon ik nog steeds gebruiken om anderen te helpen, maar dan als zelfstandig ondernemer.

Twee maanden later schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Despa Works was een feit! 🎉

Naast mijn baan in loondienst hielp en ontzorgde ik andere ondernemers met de meest uiteenlopende taken. Toen ik het drukker kreeg, kwam ik wederom in de knel. Dit was toch niet wat ik wilde? De combinatie van mijn loondienst baan van 24 uur, mijn bedrijf en een gezin werd te veel.

Gelukkig herkende ik inmiddels de signalen en wist ik dat er iets moest veranderen. ⚠️ Ondanks dat ik het erg naar mijn zin had in mijn baan, wilde ik dolgraag verder met mijn bedrijf. Mijn baan zegde ik op, zodat ik mij helemaal kon richten op mijn eigen bedrijf.

De keus voor het ondernemerschap

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds zo blij met de keus die ik toen gemaakt heb. Ik geniet van de voordelen die het ondernemer zijn met zich meebrengt: zelf keuzes maken en beslissingen nemen, mijn bedrijf inrichten zoals ik dat wil, werken met de leukste mensen en werken wanneer en hoe ik wil.

Natuurlijk kent het ondernemerschap ook zijn nadelen: je bent zelf verantwoordelijk voor je inkomen, sales is een belangrijk onderdeel (ook als je dat niet leuk vindt 😉) en er zijn altijd taken die je liever niet doet, maar die bij het ondernemer zijn horen.

Deze nadelen weerhouden mij er echter niet van om er vol voor te gaan. Ik kan me blijven ontwikkelen en mijn groei als ondernemer én als persoon is enorm.

despa-works-debbie-van-spaandonk

Van Virtueel Assistent naar Structuur Professional

In de ruim 3 jaar dat ik als Virtueel Assistent met de leukste klanten heb samenwerkt, merkte ik hoe belangrijk een fijne, realistische planning kan zijn. En hoeveel behoefte er is aan structuur en rust in je werkweek.

Als ondernemer heb ik mijn passie verder ontwikkeld en nu begeleid ik drukke ondernemers naar meer groei en balans. Ik zorg voor rust en tijd, zodat jij je kunt concentreren op jouw klanten en de groei van jouw bedrijf. 🚀

Ik help drukke ondernemers naar meer rust en overzicht in hun bedrijf

Als Structuur Professional help ik jou van een eindeloze to do lijst en een overvolle agenda naar rust, groei en balans.

Mijn aanbod:

Nog een paar weetjes over mij...

Als je me echt zou kennen, dan weet je dat..

Wat is jouw verhaal?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou.

Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?
Waar droom je van? 💭 Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in?

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen, ik reageer altijd op je bericht.