DespaWorks | Virtuele assistent

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen, het kan echt. Ook jij kunt tijd overhouden om een nieuwe dienst of product te lanceren. Of misschien wil je meer tijd besteden aan je gezin of je hobby.
Het kan, maar dan moet er wel iets veranderen. In je manier van werken Γ©n denken.

π“πž π–πžπ’π§π’π  𝐓𝐒𝐣𝐝

Er is vaak te weinig tijd door een overvolle agenda, constante multitasking en de druk om alles zelf te doen. Je holt van afspraak naar afspraak, tussendoor beantwoord je nog wat mailtjes en je administratie doe je in de avonduurtjes. Je voelt geen ruimte voor iets nieuws, omdat je er geen tijd voor hebt en blijft hangen in wat je altijd doet β†’ druk zijn.

π”π’π­ππšπ π’π§π πžπ§

Het is lastig om van gewoontes af te stappen. Misschien ben je gewend om alle touwtjes zelf in handen te hebben en alles zelf te doen. Het kan dan moeilijk zijn om los te laten, om werk uit handen te geven. Maar als je dat niet doet, vind er geen verandering plaats en zal je bedrijf niet groeien.

𝐄𝐫 𝐚π₯π₯𝐞𝐬 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐨𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐑𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐀 𝐠𝐞𝐝𝐚𝐚𝐧 𝐭𝐞 𝐀𝐫𝐒𝐣𝐠𝐞𝐧

Jouw bedrijf is jouw passie en koste wat het kost wil je ervoor zorgen dat het werk gedaan is. Ik denk dat je het wel herkent. Lange werkdagen, vrije tijd opofferen en constante druk om taken af te krijgen. ’s Avonds laat nog e-mails beantwoorden of een afspraak voorbereiden komt steeds vaker voor.

π–πšπ­ 𝐒𝐬 𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐝𝐒𝐠 𝐨𝐦 𝐭𝐒𝐣𝐝 𝐭𝐞 π›πžπ¬π©πšπ«πžπ§

Naar mijn mening zijn automatiseren en durven veranderen 2 van de belangrijkste aspecten om tijd te besparen. Het vraagt echter om een verandering in mindset om open te staan voor nieuwe inzichten en slimme tools te gaan gebruiken. Er is zoveel mogelijk!

π‡π¨πž 𝐰𝐞𝐫𝐀𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝐒𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐀𝐭𝐒𝐣𝐀

In vrijwel ieder bedrijf is het mogelijk om te automatiseren en standaardiseren. Ook in jouw bedrijf.
πŸ‘‰ Allereerst is het van belang dat je nagaat welke processen er nu zijn binnen je bedrijf. Denk aan administratie, on boarding, projecten, marketing, etc. Hoe lopen deze nu? Weten jij en eventueel jouw teamleden wat er gedaan moet worden en wanneer?
πŸ‘‰ Daarna kan er gekeken worden of een werkproces ook efficiΓ«nt verloopt. Komen taken telkens terug? Standaardiseer deze dan. Zijn er knelpunten? Onderzoek hoe deze opgelost kunnen worden. Doe je teveel taken zelf? Kijk naar de mogelijkheden om uit te besteden.
πŸ‘‰ En last but not least: automatiseer waar mogelijk. Een bekende automatiseringstool is Zapier. Hiermee kun je veel apps en systemen met elkaar verbinden.
Verder is Trello voor mij dΓ© projectmanagement tool om je processen in kaart te brengen. Of je nu alleen werkt of in een team, met Trello breng je structuur en overzicht in taken.

Om meer inzicht te krijgen in je werkprocessen en de mogelijkheden van automatiseren te onderzoeken kan het handig zijn om hulp te vragen. Iemand die van een afstandje kijkt naar de processen binnen jouw bedrijf en kansen ziet om te optimaliseren.

π–πšπ­ π₯𝐞𝐯𝐞𝐫𝐭 𝐭𝐒𝐣𝐝 π›πžπ¬π©πšπ«πžπ§ 𝐨𝐩

Tijd besparen leidt tot meer focus, een betere werk-privΓ© balans, groei en succes. Je krijgt meer inzicht in je processen. Je ziet waar verbetering mogelijk is. Daarnaast ga je nieuwe kansen zien, bijv. voor nieuwe producten of diensten. Eigenlijk wordt het hele ondernemen er leuker door! πŸ’₯

Heb je een vraag voor me naar aanleiding van dit blog? Laat het me vooral weten. Ik help je graag.

Deel dit bericht

Meer tips & Inspiratie?

DespaWorks blog snel afgeleid zijn
Tips & Inspiratie

Snel afgeleid zijn

Waarom lukt het ons niet om gefocust te werken? Heel simpel eigenlijk. Ons brein is er niet voor gemaakt. Vroeger, en dan bedoel ik echt

Loslaten...zo gemakkelijk is dat niet
Tips & Inspiratie

Loslaten…zo gemakkelijk is dat niet

Heb je dat gevoel weleens gehad? Dat je je ergens aan vastklampt, wetende dat het beter is om los te laten? Misschien ken je dat

Tips & Inspiratie

Prioriteiten stellen

Vind jij het soms lastig om prioriteiten te stellen? Het te druk hebben lijkt iets van deze tijd te zijn. Helaas worden we er vaak

Vragen of meer informatie?

Neem gerust even contact op.