DespaWorks | Virtuele assistent

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen door slimmer te werken

Tijd besparen, het kan echt. Ook jij kunt tijd overhouden om een nieuwe dienst of product te lanceren. Of misschien wil je meer tijd besteden aan je gezin of je hobby.
Het kan, maar dan moet er wel iets veranderen. In je manier van werken én denken.

Te weinig tijd

Er is vaak te weinig tijd door een overvolle agenda, constante multitasking en de druk om alles zelf te doen. Je holt van afspraak naar afspraak, tussendoor beantwoord je nog wat mailtjes en je administratie doe je in de avonduurtjes. Je voelt geen ruimte voor iets nieuws, omdat je er geen tijd voor hebt en blijft hangen in wat je altijd doet → druk zijn.

De groei van je bedrijf

Het is lastig om van gewoontes af te stappen. Misschien ben je gewend om alle touwtjes zelf in handen te hebben en alles zelf te doen. Het kan dan moeilijk zijn om los te laten, om werk uit handen te geven. Maar als je dat niet doet, vind er geen verandering plaats en zal je bedrijf niet groeien.

De druk om taken af te krijgen

Jouw bedrijf is jouw passie en koste wat het kost wil je ervoor zorgen dat het werk gedaan is. Ik denk dat je het wel herkent. Lange werkdagen, vrije tijd opofferen en constante druk om taken af te krijgen. ’s Avonds laat nog e-mails beantwoorden of een afspraak voorbereiden komt steeds vaker voor.

Tijd besparen

Naar mijn mening zijn automatiseren en durven veranderen 2 van de belangrijkste aspecten om tijd te besparen. Het vraagt echter om een verandering in mindset om open te staan voor nieuwe inzichten en slimme tools te gaan gebruiken. Er is zoveel mogelijk!

Automatiseren en standaardiseren

In vrijwel ieder bedrijf is het mogelijk om te automatiseren en standaardiseren. Ook in jouw bedrijf.
👉 Allereerst is het van belang dat je nagaat welke processen er nu zijn binnen je bedrijf. Denk aan administratie, on boarding, projecten, marketing, etc. Hoe lopen deze nu? Weten jij en eventueel jouw teamleden wat er gedaan moet worden en wanneer?
👉 Daarna kan er gekeken worden of een werkproces ook efficiënt verloopt. Komen taken telkens terug? Standaardiseer deze dan. Zijn er knelpunten? Onderzoek hoe deze opgelost kunnen worden. Doe je teveel taken zelf? Kijk naar de mogelijkheden om uit te besteden.
👉 En last but not least: automatiseer waar mogelijk. Een bekende automatiseringstool is Zapier. Hiermee kun je veel apps en systemen met elkaar verbinden.
Verder is Trello voor mij dé projectmanagement tool om je processen in kaart te brengen. Of je nu alleen werkt of in een team, met Trello breng je structuur en overzicht in taken.

Om meer inzicht te krijgen in je werkprocessen en de mogelijkheden van automatiseren te onderzoeken kan het handig zijn om hulp te vragen. Iemand die van een afstandje kijkt naar de processen binnen jouw bedrijf en kansen ziet om te optimaliseren. Wil je dat ik eens met je mee denk of er mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Meer focus, groei en succes

Tijd besparen leidt tot meer focus, een betere werk-privé balans, groei en succes. Je krijgt meer inzicht in je processen. Je ziet waar verbetering mogelijk is. Daarnaast ga je nieuwe kansen zien, bijv. voor nieuwe producten of diensten. Eigenlijk wordt het hele ondernemen er leuker door! 💥

Deel dit bericht

Meer tips & Inspiratie?

productiever zijn
Tips & Inspiratie

Hoe verhoog je je productiviteit?

Heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt? Dat je to-do lijst maar blijft groeien en je altijd tijd tekort komt? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er manieren om je productiviteit te verhogen en je stress te verminderen. In dit blog deel ik enkele tips die jou helpen […}

Tips & Inspiratie

Training Timemanagement

Als drukke ondernemende vrouw ben je gewend om veel taken en verantwoordelijkheden te hebben. Je houdt alle ballen in de lucht. En dat gaat soms ten koste van jezelf. Je doet zo je best om alles draaiende te houden, je kinderen, je bedrijf en alles wat daar nog bij komt. Maar waar ben jij in dit verhaal? […}

Tips & Inspiratie

Werk en privé in balans

Hoe is jouw werk/privé balans?

Hoe is de balans tussen jouw werk en je privéleven? Sta je daar wel eens bewust bij stil? Of ben je elke dag aan het rennen om de boel draaiend te houden?
Als ondernemende vrouw heb je vaak veel ballen in de lucht te houden. Je gezin heeft aandacht nodig, kinderen, partner, misschien je ouders […}

Vragen of meer informatie?

Neem gerust even contact op.